Gerti Buijs

Opgegroeid in het zuiden van Limburg, lange tijd in Utrecht gewoond en sinds 15 jaar in Weert. Werkzaam in de gezondheidszorg.Mijn aandacht voor de Lichtenberg komt enerzijds voort uit mijn interesse voor monumenten van “nuts-gebouwen”: industriële monumenten, oude schoolgebouwen, de historie van industrie en techniek.
Anderzijds wil ik me inzetten voor het behoud van het bijzondere in mijn leefomgeving, omdat het ons iets over onze eigen geschiedenis en die van onze ouders vertelt. In de toekomst moeten we hier ook nog van kunnen genieten, in een aan de huidige tijd aangepaste vorm.Het mooiste plekje van de Lichtenberg is voor mij het kleine “terrasje” achter het theatergebouw. Driehoekig van vorm, omzoomd door een klein natuurstenen muurtje en (destijds) verlicht met enkele lantaarns op een halfronde paal. Ook de rij badhokjes bij het zwembad is een prachtig plekje.

Tot slot: voor een klein stukje historie in de omgeving van de Lichtenberg, al een goede herbestemming gevonden: het stadion enkele honderden meters verderop is een mooie natuurcamping en doet in de winter dienst als natuurijsbaan.