29-2-2024 Feestelijke start casco-restauratie openluchttheater De Lichtenberg

Het heeft jaren geduurd maar donderdagmiddag, 29 februari, kon Roger de Rouw namens eigenaar en ontwikkelaar Horne Quartier (HQ) tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein geven voor de renovatie van het imposante rijksmonument openluchttheater De Lichtenberg.

Onder de 50 genodigden in het Lichtenbergpark waren o.a. tal van politici, ambtenaren van de Gemeente Weert en de provincie Limburg, naaste buren, architecten, het bestuur van Stichting Behoud de Lichtenberg en een delegatie van de Weerter stadsgidsen.

De kersverse wethouder van Weert, dr. Thomas van Gemert, mocht het uiteindelijke startschot geven door het onthullen van een plaquette met de tekst„Laat dit monument dienen als een plek van verbeelding, inspiratie en verbondenheid voor generaties”. De plaquette was bevestigd op een van de keermuren die gebruikt gaat worden om de erosie van de hoge zandberg tegen te gaan. Van Gemert benadrukte in zijn speech ‘dat de gemeente trots is op De Lichtenberg. Een rijksmonument met niet alleen regionale allure maar zeker ook nationaal en zelfs internationaal.

Namens Satijn Architecten gaf Harald Janssen een korte toelichting op de komende werkzaamheden, De renovatie wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Teng Wijen B.V.

Roger de Rouw bracht samen met de aanwezigen een toost uit op de start van de casco-restauratie en deelde tot slot mee dat ‘HQ meezoekt naar gebruiksmogelijkheden voor het gebied en De Lichtenberg en het theater wil overdragen aan mensen met hart voor monumenten, zodat we de zekerheid hebben dat de renovatie niet voor niets is geweest. We willen na deze klus het openluchttheater dus teruggeven aan de Weerter samenleving’.